lørdag den 12. juli 2014

Når motivationen mangler..

Når motivationen mangler, er det svært at tage sig sammen til at kigge forbi træningscenteret. Men hvorfor udebliver den? Jeg har nedenfor listet nogle bud op og reflekteret over hvordan motivationen kan genfindes:

Hvorfor udebliver motivationen?
  1. Manglende mål med træningen
  2. Manglende resultater
  3. Manglende rytme
  4. Manglende træningspartner
  5. Manglende forståelse fra omgangskredsen
  6. Livsstil

Hvordan genfindes den?
  1. Har du et konkret mål med din træning? Ellers skal du til at få det. Det er svært at finde motivationen hvis du ikke ved hvorfor du træner. "For at blive fit" eller "For at blæde stærk" er ikke et konkret mål (læs mere om målsætninger her) Udover at sætte dig et mål, så overvej hvorfor du gerne vil nå målet? Hvis du ikke har en grund til at nå målet, kan du sætte nok så mange kilo og tidshorisonter på dit mål, men det fremmer ikke motivationen i min verden.  
  2. Kommer resultaterne ikke, er det svært at holde motivationen oppe. Træner du hverdag uden at kunne se forskellen på kilo, gentagelser, spejlbilled eller kilometerantal er det mægtig svært at blive ved med at bruge timer i fitnesscenteret eller i skoven. Overvej at investerer i en personlig træner, der kan hjælpe dig, så du kan se resultaterne. De fleste bliver overrasket over hvad de kan, når de bliver presset af en personlig træner, og træner du hårdere, vil resultaterne også kommer hurtigere (inden motivationen igen er væk)   
  3. Træner du kun når du har tid, finder du aldrig en fast rytme. Vi er vanemennesker, om vi vil vedkende det eller ej, og det er bare lettere for mange at komme afsted hver mandag og torsdag, end at skulle planlægge fra dag-til-dag om der er tid, for så er der det sjældent.
  4. Har du en træningspartner der står og venter hver mandag og torsdag, er der heller ingen gode undskyldninger for at blive væk og du får samtidig det sociale perspektiv, som mange mangler ved fitnesstræning. Overvej evt. at tilmelde dig et fast hold hvis du er fitnessmotionist, eller find en idrætsforening og meld dig ind i. Der er mange forskellige tilbud og du kan finde mange på DIF/DGI's hjemmesider eller google dig frem.
  5. Hvis din omgangskreds ikke viser forståelse overfor din træning, er det svært at blive ved, da du vil føle du skuffer, ved at udskyde/aflyse/rykke aftaler gang på gang. Sørg for at de forstå hvorfor du gør det, fortæl dem om dit mål, og hvilke dage du har træningsfri, så de ikke foreslår tirsdag hver gang i skal koordinerer kaldender, hvis dette er din faste træningsdag.
  6. Sørg for at ændre hele din livsstil hvis du virkelig vil holde motivationen. Hvis du drikker alkohol hver fredag/lørdag bliver det hurtigt en vane at spise tømmermændspizza dagen efter og så er det svært at finde motivationen og ikke mindst energien til at træne. Det er også lettere at komme afsted til træning, hvis du i forvejen føler du lever og spiser sundt, så sørg for at hele din livsstil hænger sammen.
Har i nogle andre metoder til at holde motivationen? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar