tirsdag den 19. august 2014

Chat with champions pt. 1

Som nogle måske ved, er jeg pt at finde i Nanjing, Kina i forbindelse med ungdoms OL. Jeg har rollen som Danmarks Young Ambassador og udgør desuden den danske OL stab sammen med OL Chef Morten Rodtwitt.

Under YOG (short for Youth Olympic Games) er der et kultur og uddannelsesprogram, hvor en af aktiviteterne er "Chat with Champions". Her vil der ved hver session være 3 atleter til stede, som alle har deltaget i OL og vundet medaljer, de ved derfor hvad de snakker om. 
De fortæller lidt om deres tips, tricks, motto'er og besvare spørgsmål fra atleterne, hvis de har nogle. 

I går bestod 'panelet' af:

  • Patrick Murphy, svømmer fra Australien med 2 bronzemedaljer
  • Heather Moyse, bøbslædekører fra Canada med 2 guldmedaljer
  • Lucie Decosse, judokæmper fra Frankrig med 1 guldmedaljer
Og her er hvad jeg fik ud af det:


You don't have to do this! 
- You want to do this.
Alle de valg du tager, hvad enten det er i forbindelse med sport eller ej, er for din egen skyld. Der er ikke noget her i livet du er tvunget til at gøre, du har altid et valg og det valg har nogle konsekvenser, som du efterfølgende må leve med. Som Heather Moyse fortalte, så har hun aldrig været tvunget til at konkurrerer eller stille op i konkurrence, hun har altid mindet sig selv om at hun har gjort det fordi hun havde lyst til at gøre det og dét er vigtigt at huske på. 

No regrets
Fortryd aldrig de valg du har taget. Hvis du tager en fridag, så spørg dig selv om den vil tage dig tættere på dit mål eller om den vil fører dig længere væk derfra? Dropper du træningen fordi din krop har brug for at restituerer, så vil du aldrig fortryde den, men dropper du træningen fordi du hellere vil i byen med venner og veninder, så går der endnu længere tid før du når dit mål. Så overvej altid situationen inden du vælger. 

Enjoy it!
Det er efterhånden en kliché, men husk altid at nyde øjeblikkene når du når målet! Der er intet i verden, som at nå et mål man har kæmpet hårdt for, så nyd det!

Næste session er i morgen og jeg vil derefter opdaterer med nye reflektioner og overvejelser fra nogle af verdens dygtigste atleter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar